Samlivet krever samsnakking

Om man ønsker å leve livet sammen med noen, må man regne med å skulle kjempe seg igjennom noen tøffe tak og vanskelige faser. Perioder hvor uværsskyene stormer hardt på det viktigste hjemmet dere har: forholdet deres.
_____
De fire elementene vennskap, romantikk, demokrati og sex er alle nødvendige om man skal bevare et godt forhold over lang tid - men å balansere alle er jo virkelig ikke en enkel oppgave? Nope! De fleste går igjennom perioder hvor de ikke skjønner helt hvorfor de gidder. Tordenskyene som hamrer på taket og veggene deres, kan komme i form av psykiske utfordringer, fysisk sykdom, tidspress, vanskelige arbeidsforhold, forelskelser eller økonomiske kriser, lista over hva som kan gjøre livet vanskelig å leve, og et forhold vanskelig å berge, er veldig lang.
_____
I slike krevende tider, blir det ekstra viktig å huske på å snakke om selve relasjonen, og være åpne og ærlige. Demonstrere at forpliktelsen står ved like, og at tilliten er inntakt, selv om ulike elementer av kjærlighetsforholdet glimrer med sitt fravær. Eksempelvis er årene med små barn ofte preget av press, mange krav, stress og utmattelse. Kanskje du rett og slett nedprioriterer noen av kjærlighetens elementer for å berge deg selv?
_____
Om dette er tilfellet må du forsikre deg om at partner vet hvorfor. Og om du savner noe selv må du si i fra! Det er ditt ansvar. Snakk om hvordan begge skal klare å leve med mangel i en periode. De fleste mennesker som blir sjokkert over å bli forlatt har som regel fått en del forvarsler, ofte til og med soleklare forespørsler, men ikke tatt dem på alvor. Så ta partneren din på alvor. Folk reagerer på ulike ting, og kan tåle fravær av ulike elementer i ulik grad. Du syns kanskje hovedproblemet er for lite alenetid som kjærester, mens partner savner samarbeid om organisering. Begge føler seg like alene og trenger i dypet forsikring fra den andre om at man er sammen om det og kan stå i det. At man er der for hverandre. Så bruk tid på å kartlegge forholdet sammen, merke dere forskjellene og ta hensyn til begge to.