Mental hygiene

Vakre, lærerike, fredlige, gripende, utviklende, frydefulle, rare, morsomme og engasjerende opplevelser beriker sjela. Det er øyeblikkene vi bør samle på. Materielle ting gir nada i forhold. De blender deg og de binder deg.

Med industrialiseringen kom flere og flere maskiner, og mer og mer ting. Parallellt ble vi mennesker i økende grad opptatt av den ytre verden, av overflate og alt vi kan se og ta på. Mindre opptatt av alt det vi ikke kan se: av det som kanskje er større enn oss selv, og av ånden eller sjela vår. Det indre livet - den gode og sterke kraften som bor inne i oss alle, og som det er godt å opprette kontakt med.

Jeg vil anta du bruker mye tid på å pusse tenna, vaske deg, spraye deg med godlukt og deo, smøre deg inn, barbere deg, kanskje sminke deg, fikse sveisen, velge antrekk - men hvor mye tid bruker du på å pleie innsiden din? Hvis vi hadde brukt bare LITT av den tiden vi bruker på det ytre og på materielle ting i hverdagen, på mental hygiene eller spirituell og åndelig praksis, tror jeg vi hadde vært et mye friskere og gladere folk. Psykiske lidelser hadde antakelig ikke vært befolkningens største helseutfordring.

Og hei, det er ikke bare du som tjener på å forsøke å ta litt bedre vare på ditt indre, fremfor å dyrke materialismen: det gjør også alle rundt deg, dyra og planeten.

Du kan f. eks starte med å bruke ti minutter hver morgen til å meditere, sjekke inn hos deg selv, velge en intensjon for dagen, be en bønn, være tilstede her og nå i alle sansene dine mens du pusser tenna, takke for det du verdsetter, eller velge ut en berikende aktivitet du vil prioritere i løpet av dagen! Ønsker deg og sjela di en deilig uke videre!