Praktiser egenkjærlighet for alles skyld!

I dag har jeg vært skikkelig kjærlig mot meg selv og hatt det helt episk! Følgelig har jeg vært godt selskap for andre! Er du god på å gi deg selv omsorg, pleie, trøst og støtte? Å praktisere egenkjærlighet er ikke bare viktig for deg, det er viktig for nærhet og samhold.

Jeg opplever at vi er mange som snakker mer om viktigheten av å elske seg selv, og så lenge vi snakker ordentlig om det og fordyper oss litt, er det veldig bra!

Nettet flommer over av sitater, tips, råd, lister og oppskrifter som skal hjelpe, men for mange kan de nok virke litt flåsete og overfladiske. De kan også vekke vemmelse og irritasjon. For hvorfor skal vi som lever i et så individualistisk samfunn preget av egoisme, selvopptatthet, og til og med narsissisme, bruke mer energi på oss selv? Svaret ligger i spørsmålet, tenker jeg. Det er urolige, usikre og utrygge mennesker som blir egoistiske, selvopptatte og narsissistiske. Og følgelig hensynsløse, dømmende og ekskluderende. Mennesker som er flasket opp på prestasjon, produksjon og kostnadseffektivitet. Ikke mennesker som oppriktig elsker og vet å ivareta seg selv.

Jeg tror mennesker som unner seg selv det de trenger og er gode med seg selv, er gode for andre å leve sammen med. Når man har mye kjærlighet i livet sitt, er det enklere å gi, dele og være raus. Man bidrar derfor til fellesskapet og helheten. Og det er det alt liv og planeten vår trenger. Konseptet egenkjærlighet er derfor ikke navlebeskuende og selvsentrert, men viktig for en lysere fremtid!

Egenkjærlighet og selvomsorg handler først og fremst om at du må ta ansvar for å bli kjent med deg selv på godt og vondt, så du kan ta hensyn til egne behov og følelser, og formidle dem tydelig og genuint til andre. Så enkelt, og så innmari vanskelig. Et livslangt prosjekt for de aller fleste. Og veldig individuelt! Det er bare deg som kan finne ut av hva det er du trenger å fokusere på og jobbe med, om du skal bli bedre til å ivareta deg selv og ditt dyrebare sinn. Når du vet hva som gjelder, kan fengende tips og lister selvsagt funke som påminnere i en hektisk hverdag - plukk med deg det som gir gjenklang, og drit i resten!