Mirakelspørsmålet

Har du hørt om mirakelspørsmålet? 💫 Dersom du våkner en morgen, og et mirakel har fjernet alle dine problemer i løpet av natta, hvordan vil du da merke det når du står opp, og så videre utover dagen? Hva er annerledes? Hva gjør du og folk rundt deg annerledes?

Når man har det vondt kan det noen ganger være veldig vanskelig å finne ut av hvordan man skal få det bedre, og hvor man skal begynne! Problemene kan virke utydelige, rotete, ulne, kaotiske, sammensatte. Man kan bli overdrevent opptatt av dem og oppslukt av det som er negativt. Det kan føles som om man ikke har kontroll over noen ting, og som om det er umulig for en selv å gjøre noe med egen situasjon. Men, man kan stort sett alltid gjøre noe med situasjonen sin!

Mange tilnærminger til endring fokuserer på problemløsning, hvorpå man jobber mye med å isolere og forstå problemene først. Dette er ofte, men ikke alltid, nødvendig. Og noen ganger kan det også være innmari tungt. For tungt. I flere tilfeller er det faktisk helt OK å gå rett på løsningene! Men da trenger man gjerne noen triks!

Mirakelspørsmålet er et sånt triks. Det er laget for å hjelpe oss med å lete frem løsninger. Man kan raskt få klargjort hva som er ønskede handlinger hos seg selv og hos andre - og man kan som regel gå i gang med å gjøre noe av det umiddelbart. Man kan også få klarhet i hva det er man trenger og ønsker seg fra andre, og be om det. Og, ikke minst kan man bli oppmerksom på alt det som er bra i livet, og kanskje klare å praktisere mer takknemlighet for det som allerede er!