Kvinnedagen 2019

La oss fortsette å kjempe for at kvinner skal få den samme friheten og de samme mulighetene som menn!

Jeg håper datteren min får vokse opp i en verden hvor kvinner som jobber hardt, sier det de mener og tar plass blir tildelt både status og makt, uten å bli utsatt for personangrep, hets, og dødstrusler. I en verden hvor feminine og maskuline kvaliteter anses som like verdifulle, og naturlige, uavhengig av kjønn.

Jeg håper hun blir kalt tøff like ofte som hun blir kalt søt, jeg håper hun blir gitt tusen muligheter fremfor to. Jeg håper hun får klær og leker i alle farger og former, så hun kan finne ut av hva hun liker selv, og ikke begrenses av voksnes forventninger.

Jeg håper hun slipper å bli ansett som en ting. Å kontinuerlig bli dømt for sitt utseende. Bli klådd på rompa på barneskolen. Tatt i skrittet på ungdomsskolen. Voldtatt på VGS. Jeg håper hun slipper å ligge med gutter som tror hennes nytelse er sekundær, og at hun har g-punkt i halsen eller rompa. Jeg håper hun slipper kjærester som bruker sin fysiske styrke til å skremme eller skade henne. Jeg håper rett og slett hun kan gjøre hva hun vil og være hvor hun vil, uten å bli utsatt for vold.

Jeg håper hun slipper å bli dømt av fremmede dersom hun skulle trenge en abort en sorgens dag, og at de snart utvikler god behandling for typiske kvinnesykdommer i tilfelle hun skulle trenge det. Jeg håper hun slipper å bli utbrent i etableringsfasen fordi hun ikke får den hjelpen hun trenger igjennom svangerskap, fødsel og barseltid, eller fordi hun organiserer Familien AS i tillegg til å gjøre minst halvparten av de faktiske oppgavene, og jobbe.

Jeg håper hun slipper å bli latterliggjort, nedverdiget, forbigått, eller trakassert på arbeidsplassene sine, at hun får lik lønn og verdsettes i like mange år som sine mannlige kolleger, og at hun ikke må leve ut sine siste dager som en av Norges fattigste: gjenlevende kvinner som har gitt sin arbeidskraft til andre, helt gratis og helt uten pensjonspoeng.

Vi har fremdeles en lang vei å gå, så snakk om det! Vær modig. Ta en for laget. Utvis solidaritet. Bry deg, selv om det ikke gjelder akkurat deg, akkurat i dag #kvinnedagen