Lenge brenne mammapolitiet

Når et barn blir født, fødes også en mor. Hun trenger stort sett mye mer omsorg enn hun får. Fra alle de nære, og fra alle de fjerne. Hun trenger heiende medsøstre. Så lenge BRENNE mammapolitiet! Hva slags fenomen er det egentlig? Mammaer som dømmer hverandre og gjør hverandre til fiender, i et av livets mest sårbare og krevende kapitler? Hvorfor i all verden?
_____
Slik jeg ser det er mammapolitiet et godt eksempel på hvordan sosiale medier kan ha uheldig effekt på mennesker som befinner seg i vanskelige faser. Mennesker som er usikre og urolige blir jo ofte selvsentrerte og dømmende. Dette er fordi tenkehjernen ofte kobler ut når man dypest sett er litt er redd. Den kobler også ut når man er utmattet og søvndeprivert. Ganske beskrivende for mange nybakte mødres livssituasjon?
_____
Ferske mammaer er ofte fulle av herjende hormoner og sterke følelser. De er dypt inni sitt eget. Og slik skal det jo strengt tatt være, for man skal være beredt og beskytte en baby. Man skal fokusere på det nære, få med seg detaljene og følge intuisjonen. Den har reddet mange småtasser opp igjennom tidene den! Dette koster imidlertid i mentale ressurser, og det kan bli vanskelig å se helhet, ta andre perspektiver og tenke lange tanker.
_____
Når mammaer boltrer seg i sosiale medier og forumer, og peker på hverandre med digre moralske pekefingre, pålegger andre sine løsninger, serverer nedlatende kommentarer og regelrett hersker og kjefter, da tror jeg alt det ovenfornevnte spiller inn! Disse mødrene er ikke kjipe mennesker, de er slitne, urolige, trøtte, litt nærsynte og fanget i sine følelsers vold. Også tilbringer de tiden sin online, hvor terskelen for å lire av seg skit er så mye lavere. Det er derfor så forståelig at det blir sånn, men det betyr ikke at det er greit!
_____
Vi trenger støttende fellesskap! Så vi må jobbe for å være RAUSE MED ANDRE MØDRE! Huske på at alle vil det beste for sine barn, men at vi er forskjellige. At det som funker for oss ikke funker for alle. Og at gode råd stort sett er dem som inviteres! Gå ut i verden og berøm en mor for å være en god mor!