Misunnelse!

Blir du noen gang misunnelig? På andres glede, selvtillit, talent, mestring eller utstråling? Svaret er nok ja, men misunnelse er den følelsen vi skammer oss aller mest for å kjenne på, og som vi derfor benekter, både ovenfor andre og oss selv. Misunnelse er rett og slett bare vanskelig, men skal man tro historiebøkene har det alltid eksistert og vært nærliggende for vår art.

______

Misunnelse er lidelse som fremkalles av at man føler på mindreverd og frustrasjon fordi man vil ha noe en annen har. I verste fall resulterer den i at man går inn for å sabotere for den andre. Man kan f eks misunne noen deres selvtillit og forsøke å gjøre dem usikre, eller deres populæritet og snakke dem ned i møte med andre. Misunnelse gjør deg slem.

______

Vi misunner stort sett dem vi er nær, dem vi sammenligner og identifiserer oss med. I dagens høyteknologiske og egalitære samfunn blir sammenligningsgrunnlaget enormt! Den moderne verden fyrer altså opp under flammene: den gir oss forferdelig mange å misunne.

_____

Til tross for at sosiale medier bidrar til at den vonde misunnelsen fyller flere, er det vanligvis sånn at hyppig misunnelse er et tegn på at du sliter med egen selvfølelse og selvtillit. At du ofte føler du er lite verdt og at du ikke får til noe. Andre mennesker blir derfor triggere for din egen selvforakt, og de blir målskiver for sinne du ellers ville rettet mot deg selv. Misunnelse tar tid og energi, og den misunnelige er ofte redd for å vekke misunnelse i andre. Misunnelse kommer, ironisk nok, derfor ofte i veien for vekst og for at du får utløst ditt potensiale.

______

Kuren er i alle tilfeller den samme: jobb intensivt med egenkjærlighet og selvomsorg! Vær snill og raus med deg selv. Aksepterende og støttende. Omfavn dine sårbarheter såvel som dine styrker. Jo mer du elsker deg selv, jo mindre vil du misunne andre! Når du føler at du er bra og fortjener gode ting, vil andres suksess heller vekke beundring og konkurranseinstinkt, og følgelig motivasjon til å gjøre en innsats, lære, vokse og utvikle deg! 

FullSizeRender.jpg

Bilde fra shoot med @saraangelica  #kjærlighet #selvfølelse #motivasjon