Livsfarlig shopping

Just out here living it up with my main squeeze; en av jordas mange små og uskyldige arvtagere! Kjenner du at det kribler litt ekstra i lommeboka i dag? Da kan du bruke tid på å reflektere over hva det er i livet ditt som egentlig betyr noe, og bruke pengene dine på å dyrke det istedenfor å kjøpe enda en unødvendig vare!

Vi nordmenn er noen forferdelige miljøsvin med noen horrible forbruksvaner året rundt! Vi topper listene over konsum i Europa per husholdning. Klimagassutslippene fra vårt totale klesforbruk er enormt, det tilsvarer omtrent 800.000 biler, og hvert femte plagg i norske garderober brukes ikke engang. Om alle forpestet miljøet som oss hadde vi trengt flere jordkloder. Vi trenger virkelig ikke en egen dag for å shoppe mer!

Så, ikke gå på shopping for å gå på shopping da! Unngå impulskjøp! Hvis det er nødvendig for deg å få handlet på salg: lag en liste over hva du skal ha på forhånd og følg den slavisk! Eller kanskje du kan gi deg selv god samvittighet og kjøpe deg noe fint på @tise @finn_no @shpockapp @fretexfashion @robotoslo @velouriavintage @babel_oslo @uff_vintage_heaven @dianassalonger @floeyelogkanari eller en annen sassy bruktbutikk isteden? Eventuelt kjøpe inn noe som kan gjøre det enklere for deg å leve miljøvennlig resten av året?

Heldigvis tror 91 % av nordmenn at deres private forbruksvaner teller i den store sammenhengen. Men likevel er kun 57 % villige til å endre på vanene sine for å bidra til en lysere fremtid per dags dato! Derfor må vi bruke stemmene våre, og forsøke å motivere og inspirere flere. Gjøre det attraktivt å være bevisst og samvittighetsfull! Er det noe som bør bli trendy så er det å bidra til fellesskapet og fremtiden. Tallene antyder et økende klimaengasjement blant nordmenn: så vi har noe å fyre opp under!