Høytider kan være vonde

Håper dere har en god førjulstid ❤️ Som mange av dere sikkert har skjønt er julekalenderen min en slags #24daychallenge til dere alle, som er ment å underbygge den kjærlige, ivaretakende og bærekraftige livsstilen jeg alltid maser om! Jeg tror nemlig mange trenger dette ekstra mye i førjulsSTRIA. Du finner den på instagram i mine stories!

Høytider vekker sterke følelser hos de fleste, fordi ritualene i en kultur ofte er ment å samle folk, glede folk og styrke fellesskapsfølelsen. For de som har vokst opp med mangler, og for de som har opplevd vanskelige ting på merkedager, kan høytider trigge bekymring, sorg, frykt og sinne. For de som har herlige minner trigger de gjerne positiv forventning, fryd og glede. For de som er ensomme blir alenetiden ofte tyngre, og for de som har mange blir sammenkomstene evigvarende og altoppslukende. På toppen av det hele er kjøpepresset enormt på denne tiden av året. Av den grunn blir ikke bare de emosjonelle, men også de sosiale forskjellene, presset frem i lyset. For de som har flust blir jula et månedslangt bad i overflod, og for dem som strever økonomisk blir stresset og skammen uutholdelig. Kontrastene blir i alle tilfeller store og tydelige på de fleste områder, og den sosiale sammenligningen vanskelig å styre unna. Men forsøk! Drei fokus og husk at om du kjenner smerte så er du IKKE ALENE!

Jeg forsøker i del 1 av julekalenderen å oppfordre til egenkjærlighet og selvomsorg, i del 2 vil jeg inspirere til nærhet og kjærlighet, og i del 3 prøver jeg å fasilitere empati og solidaritet ovenfor alt liv på kloden! Mye bedre å bruke juletida på dette, enn på selvforakt, stress og konsum. Er du med? Er det nyttig? Har du innspill? Kom med dem 🌲⭐️ Og hvis du har gode førjulstips til dem som har det vanskelig av ulike grunner, del dem gjerne i kommentarfeltet! Se hele kalenderen i mine highlights!