Elsker du noen?

Elsker du noen? Årets siste måned kan være ganske hektisk og slitsom, så bruk ferien til det som betyr mest for deg. Om du vil ivareta forholdet ditt kan det være lurt å gjøre det til første prioritet! Utforsk hverandre, snakk om relasjonen, gjør ting som betyr noe for dere som par, og sett av godt med tid til hverandre i dagene som kommer!

Det er viktig å utforske hverandres indre verden! Når man har vært sammen en stund tror man ofte at man kjenner den andre inn og ut, og at det ikke er noe nytt å oppdage. Det stemmer ikke! Vi forandrer oss hele livet, og hvis man ønsker at interessen, lidenskapen og kjærligheten i et forhold skal opprettholdes over tid er det innmari viktig å hente frem nysgjerrigheten og fortsette å stille hverandre spørsmål om ønsker, drømmer, fantasier, planer, ideer, følelser og tanker - og å lytte helhjertet! Ikke anta at du vet.

Psykologen Gottman studerte par i over 40 år, og fant blant annet at par som holder sammen opplever en eller annen form for mening ved forholdet. Mening kan være alt fra likhet, til utfyllende forskjeller, eller felles historie og erfaring. Videre snakker de ofte om hva det er som holder dem sammen og om forskjellene dem i mellom, og de har gjerne ritualer som gjentar seg, og som styrker følelsen av at de hører sammen. I tillegg har man sett at de parene som bruker minst 5 timer i uka på positiv samhandling, og aktiviteter som styrker parforholdet, rapporterer om å ha det best!

Photo/ instagram @antonymicallef  #relasjoner   #par   #kjærlighet   #nærhet   #love P

Photo/ instagram @antonymicallef #relasjoner #par #kjærlighet #nærhet #loveP