Helbredende yoga

Screenshot 2019-03-20 at 08.16.54.png

Nyter årets siste varme ettermiddager! Noe av det jeg liker aller best med yoga er at det innebærer en helhetlig tilnærming til helse, og at det oppfordrer til en omsorgsfull livsstil, samtidig som det er fantastisk bra for den fysiske kroppen. Om man tar yoga på alvor kan det være til stor hjelp i livet generelt. De fleste er ganske opptatt av å ta vare på sitt ytre: dusje, stelle seg, lukte godt. Veldig mange er også opptatt av å ta vare på sin fysiske kropp: trene, sove, spise sunt. Det er dessverre færre som pleier sinnet sitt aktivt. Vi bør strengt tatt stelle hjernen og sjela mer enn ansiktet, og minst like mye som den fysiske kroppen!Yogaens åtte lemmer gir instruksjoner både for etisk tilstedeværelse i møte med verden og for selvomsorg. Det å fordype seg litt i disse 8 vil gi grunnlag for en yogapraksis som ikke bare skraper i overflaten, som det meste har en tendens til å gjøre for tiden. Med dyp, regelmessig og variert yogapraksis får du øvd deg på å være et menneske det er godt for andre å omgås; som er en ressurs for samfunnet, óg tatt godt vare på hele deg.Hurtigrute til de 8, som kanskje kan vekke interesse for fordypning hos noen av dere: 

1Yamas: etterstrebe å være et omsorgsfullt, ærlig, pålitelig, måteholdent, respektfullt og generøst medmenneske. 2Niyamas: etterstrebe å jobbe med sin egen utvikling, være positiv og sunn, aksepterende og takknemlig, disiplinert og stødig, og overgi seg til noe større enn sitt eget ego. 3Asana: praktisere posisjoner og bevegelser preget av bevissthet og intensjon. 4Pranayama: være oppmerksom på, og styrke pusten, som er livskraften vår. 5Pratyahara: sansekontroll i form av å aktivt hvile de fem sansene, så man har sjans til å få kontakt med en dypere bevissthet og forståelse. 6Dharana: konsentrasjons- og oppmerksomhetstrening i form av å fokusere på et punkt over tid. 7Dhyana: meditasjon - bli en del av det som omgir deg, av helheten, og etablere forbindelse til alt annet. 8Samadhi: tilstand av opplysning/dypere innsikt som menneske. Kommer spontant som resultat av aktiv og langvarig praksis!