Relasjoner før selvrealisering

Ruger baby og slurper te på terrassen, mens vi babler om livet i hamsterhjulet. I vår kultur er folk veldig opptatt av å skulle FØLGE DRØMMEN og dyrke seg selv, og det er ikke uvanlig å besvime av stress når man skal ta fatt på voksenlivet, om man ikke helt vet hvem man er, hva man vil eller hva man brenner for!

Selvrealisering defineres ofte som å virkeliggjøre sitt indre potensiale ved å oppnå alt man kan, og konseptet har fått MYE presse i vesten. Det har dessverre blitt sånn at mange anser selvrealisering som den mest høyverdige formen for motivasjon, som prestasjon, som noe man skal drive med alene og for sin egen del, og som et middel for å oppnå avansement i verden. Det prioriteres ofte fremfor alt annet, og da blir det gjerne mye uro og krøll inni oss.

Det er sant at vi mennesker trenger frihet til å utfolde oss, utvikle oss, oppnå våre mål og oppleve mestring; gjøre de tingene som motiverer og inspirerer oss, så det kribler deilig i magen når vi får det til. Men, størst av alt er fellesskapet og kjærligheten. Uoriginalt, men sant. Vi trenger flokken, så vi ikke blir stående alene i verden. Og mangler vi kjærlighet, kan det være det samme med den personlige veksten. Måloppnåelse smaker lite om vi ikke har noen å skåle med. De menneskene som trives og har positive følelser tilknytta hverdagen sin, har først og fremst gode relasjoner til andre, også er de gode på å akseptere det som er, nyte de enkle ting, kjenne på takknemlighet og være tilstede i nuet.

De grunnleggende relasjonelle behovene må aldri havne i skyggen! Jobb for å etablere og opprettholde gode og trygge forhold til folka i livet ditt før noe annet! Dette vil uansett innebære solid arbeid med selvet, og, når man har tilhørighet og kjærlighet som base, er det faktisk mye enklere å realisere sitt iboende potensiale. Så! Har du ikke tydelige ambisjoner eller en dirrende drøm, kan du med god samvittighet slappe av og fokusere på venner, kjæreste eller familie. På en god kos, et lunt smil, eller en nær samtale. Din sjel vil ikke forvitre av den grunn. Kanskje blir livet til og med rikere!

Screenshot 2019-02-20 at 15.00.44.png
Pia von Hirsch