Fyll livet med fryd!

Noe av det beste jeg vet er å tulle med venner, så jeg må hoppe, sprette og hvine av fryd! Og er det noe jeg er stolt av, så er det at jeg har klart å holde fast ved denne delen av meg selv, gi den plass, stimulere den, og vise den, til tross for at jeg valgte et særdeles alvorstungt yrke med høye krav til profesjonalitet.

Jeg syns det er leit at så mange mennesker fortrenger, begraver og til slutt mister evnen til spontanitet, lek og genuin begeistring, fordi samfunnet på et eller annet vis forteller oss at dette er barnslig, tåpelig, og useriøst; noe negativt for et voksent og ansvarlig menneske. Jeg syns vi skal se til barna, og kjempe i mot i løpet av livene våre. Kjempe for retten til å være mangefasetterte, sammensatte og komplekse individer, som kan romme utrolig mye! Som er kapable, strukturerte, kompetente og respektable - men som likevel kan tøyse, leke, danse, sprette og sprelle - og slippe fra oss frydefulle hvin, uten å gjemme oss bort eller føle oss forlegne like etterpå!

Det å kjenne fryd og begeistring er direkte knyttet til livslyst og livskraft, så vi bør faktisk jobbe aktivt for å skape samfunn som dyrker det, fremfor å dempe det! Og vi bør ikke dømme andre og himle med øynene, når vi ser at de slipper taket, mister kontrollen og blir fjollete av glede! For de av dere som ønsker å bringe mer fryd og begeistring inn i hverdagen kan det være fint å sjekke ut designer og forfatter Ingrid Fetell Lees TED talk om temaet JOY!

Screenshot 2019-02-20 at 14.43.44.png
Pia von Hirsch