Følg ditt eget kompass

Er så takknemlig for at jeg har ett sted i verden hvor jeg alltid klarer å sjekke inn hos meg selv og finne tilbake til meg selv! Det er nemlig ikke alltid helt enkelt.

Vi mennesker er konforme dyr av natur - det vil si at vi automatisk følger strømmen og flokken, og særlig personer med høy sosial status, selv når vi tror vi er selvstendige. Dette har man forsket mye på, og tendensen vår til å ta samme valg som "alle de andre" er helt ellevill. Kollektivets stille stemme smyger seg altså inn og legger føringer for hvordan vi skal leve livene våre. Og, hvis man ikke er oppmerksom på dette kan den holde om viljen som en klam, men umerkelig hånd, og påvirke alle valgene man tar. Misnøye blir ofte konsekvensen, for man trenger å ha god kontakt med hva man EGENTLIG vil og mener er viktig, om man skal ha det bra.


Hvis du skal klare å følge ditt eget kompass fremfor den stille stemmens hvisking, er du faktisk nødt til å sjekke inn hos deg selv regelmessig! Du må lage rom. I perioder med trang timeplan og stress blir det ofte mye ‘kunne, skulle, burde’ fremfor ‘kan, ønsker og vil’, og det blir seffers vanskelig å ta seg tid, men det er så viktig! Så hva gjør DU for å få kontakt med dine indre verdier og ditt eget kompass? Samtaler med nære venner? Tur i skogen? Meditasjon eller yoga? Skrive tekster eller lage lister? Svømme i havet? Male eller danse? INGENTING? Om sistnevnte er tilfelle ville jeg ha startet om jeg var deg. Finn din vei inn til godsakene. Tuddeluuu

Screenshot 2019-02-20 at 13.28.58.png
Pia von Hirsch