Etisk kosthold?

Jeg prøøøver å spise etisk bevisst, så vi og kidsa kan få en ålreit fremtid hvor det ikke er hat, vold, krig og flukt absolutt overalt pga massiv kamp om ressurser. Waaait for it: og per i dag vet man at noe av det aller beste man kan gjøre for å redusere utslippet sitt er å spise plantebasert og lokal mat! All innsats betyr massevis for kloden. Det er videre den enkleste måten å sikre at ingen dyr misbrukes på veien til smaksløkene, óg det er sunt for kroppen så lenge man sørger for å få dekket eget næringsbehov.

OKÅ så det vil si at planeten, de jeg deler den med, óg helsa mi, er tjent med det. Hvorfor er det da så utrolig VANSKELIG!? Er jeg svak? Latsabb? Amøbe?

Det kan være mange grunner til at det er vanskelig å endre kosthold, men hovedårsaken er at det handler om å endre livsstilen betydelig, punktum. De fleste av oss er bortskjemte hedonister - avhengige av overflod og overforbruk, og lett tilgjengelig, smakfull mat er en veldig stor del av dette. Vi er vant til det, og vaner er VONDE å vende! Heldigvis har jeg jobba mye med behandling av avhengighet, så jeg vet at endring tar tid, og at det er helt greit. Puh. Noen klarer å kjøre cold turkey, mens andre bruker nedtrappingsplan og belønningsregime. Man trenger medsammensvorne, for det meste er enklere sammen. Alle kjenner på vonde følelser (irritasjon, frustrasjon, tristhet) og ambivalens, så det lønner seg å forplikte seg til endringen ovenfor flere! Er også greit å lage lister over fordeler og ulemper som kan vippes frem i tunge stunder (dokumentarer om produksjon av animalske varer kan også funke bra her) og huske at tillatende tanker alltid kommer snikende (er ikke så farlig, alle andre gjør det, fortjener å feire). Nesten alle har noen tilbakefall, så man må planlegge for dem og tilgi seg selv om man skal få opprettholdt motivasjonen!

Denne typen endring innebærer rett og slett flere måneder med en daglig opplevelse av personlig offer - og sånn er det bare. Jeg skal bli bedre for hver dag som går, så ønsker meg selv og alle andre troopers der ute lykke til! Beundrer dere!

Screenshot 2019-02-20 at 13.26.58.png
Pia von Hirsch