Kjærsteparets bærebjelker

Kjærlighet. Tidvis innmari vanskelig, og samtidig noe av det vi alle er sammen om å trenge og lengte etter. Hva vil du ha? Noen som virkelig ser meg for den jeg er, og som vil meg likevel.

_____

Menneskebarnet er avhengig av sine omsorgspersoner særs lenge, og utvikler et sterkt tilknytningssystem som søker etter og aktiveres av dyp tosomhet. Kanskje det er dette som ligger til grunn for vår klare preferanse for monogami. Vi vil gjerne ha dype vennskap, men de aller fleste vil også ha en kjæreste. Du er min! Jeg er din!

_____

Vi vil kunne speile oss i den andre og føle trygghet. Vi vil åpne oss og oppleve følelsesmessig nærhet. Vi vil ha en som er der for oss uansett, som stiller opp når vi trenger det, som beskytter oss, og som rommer oss som vi er. Vi vil være unike og spesielle for hverandre. Bevitne hverandres liv med stor interesse. Dele minneverdige opplevelser. Ha det gøy og kult og romantisk. Lista blir mildt sagt lang om man legger til alle sine individuelle preferanser.

_____

Når man krangler og har det vanskelig i kjæresteforholdet kan man henge seg opp i alle tingene man mener mangler, det man syns er for dårlig, det den andre gjør feil og det som liksom aldri funker. De fleste har en tendens til å bli fokusert på konkrete detaljer, situasjoner og episoder. I slike tilfeller eller perioder kan det være lurt å undersøke om en av parforholdets underliggende bærebjelker; tillit, forpliktelse eller vennskap, er truet. Kan jeg stole på deg? Er du her for meg? Liker du meg? Respekterer du meg? Denne typen spørsmål pirker borti godsakene. Etter litt analyse av overfladisk bjeffing og surmuling viser det seg gjerne at noen opplever at bærebjelkene vagler. 

_____

Hvis man får tak på dette og snakket om det, har man sjans til å få løst opp i dritten! Og hvis ikke står man i fare for å fortsette så lenge at man ikke orker mer. Det et krevende, det er slitsomt, men selv om disse røntgenbrillene er utmattende, kan det være så innmari helende ❤️ Lykke til videre i sommerferien alle dere andre elskende #parforhold #kjærester #kommunikasjon #kjærlighet #nærhet #tillit #forpliktelse #vennskap

public.jpeg
Pia von Hirsch