Hei til deg som lider

Hei til deg som har det forferdelig. Hei til deg som aldri blir tom for tårer, som er uhelbredelig trist, som ikke opplever mening, som syns det meste er håpløst, eller som er tom og flat og nummen. Hei til deg som er kronisk redd, som ikke kan slutte å tenke vonde tanker, som har plagsom pust, som har uforklarlige smerter, eller som ligger våken om nettene. Hei til deg som får angst av å føle deg svak, som gråter i skjul, som gjemmer deg når du føler deg liten, eller som dytter andre bort når du trenger dem mest. Hei til deg som er så full av raseri at du ødelegger, som angriper alt så ingen andre skal få sjansen, som sviker for å komme de andre i forkjøpet, som lyver for å skjule deg, eller som bruker sinne som medisin. Hei til deg som aldri finner ro, som aldri kan hvile, som ikke tør bevege deg fritt, som kjenner at det gnager i brystet, som har en evig knute i magen. Hei til deg - og til alle dere andre som har det vondt. Jeg håper noen ser deg, for det fortjener du. Jeg håper noen vil lytte, for du er viktig. Jeg håper noen forstår deg, for det du opplever er ekte. Jeg håper noen aksepterer deg, for du er verdifull som du er. Jeg håper noen gir deg omsorg, for du er en man kan elske. Og hvis ingen gir deg noe av dette, håper jeg du vil forsøke å være modig og ta det første steget selv. Strekke ut en hånd. Åpne opp. Fortelle om det som er sant for deg. Vise tillit uten garanti. Be om nærhet og omtanke. En dag vil det være verdt det. Kanskje det å komme seg igjennom døgnet er en bragd for deg akkurat nå, i tilfelle kan du huske på at det skal bli bedre. Jeg tenker på deg! ❤️

public.jpeg
Pia von Hirsch