Å eldes med hevet hode

Et av privilegiene ved å bli eldre er vel å komme nærmere den man virkelig er og vil være? Alle disse merkelige, vakre, krevende, givende, morsomme og vonde erfaringene lærer oss noe nytt om oss selv: hva vi trenger og vil, og hva som betyr mest for oss! Jeg tenker vi eldes som god vin. Blir tryggere, sterkere og klokere for hvert år som går. Antakelig også kulere 😎 Mye levd liv er tungt og tøft, perioder er vonde og traumatiske, men det er utfordringene som lærer oss aller mest? Det å bevege seg på kanten, og komme hel hjem: tilbake til seg selv, er i alle fall intet mindre enn omveltende og magisk, syns jeg. 

_____

Vår kultur dyrker ungdommelighet så det er sykelig. Men, hvorfor idealisere det å ha få år på baken? Man har kanskje mer energi og spenstig fysikk, men de fleste er vaklende og usikre, og mange har det ganske ugreit. Er jo slitsomt å ikke ane hvem man er, hvor man skal, eller hvem man vil dit med! Med åra vokser livets verktøykasse: man blir bedre på å forstå mennesker, finne sine folk, løse problemer, ta vare på seg selv og pleie sine relasjoner. Alt man ønsker seg kommer med innsats over tid - så la oss nyte å vokse til og eldes med hevet hode! Rak rygg! Stolthet! Glede! Iver! Og la oss se til dem som har levd lenger, vise interesse og respekt: for det er verdifullt å ha mange år! Og er det noen som glemmer, dømmer og diskriminerer de gamle, så er det vestlige, historieløse, unge og moderne mennesker #shameonus #voksenpoeng #ownyourage #verdighet #stolthet #utvikling #vekst #ungdom #idealer

public.jpeg
Pia von Hirsch