Egenkjærlighet styrker relasjonene våre

Når vi begge har det bra med oss selv, smitter det over på relasjonen vår! Kan tidvis bli så mye kjærlighet at jeg føler hjertet skal eksplodere. Det betyr imidlertid ikke at vi slutter å elske hverandre når en av oss har det vondt og ikke er fullt så glad i seg selv. 

public.jpeg

Andre kan elske deg selv om du ikke elsker deg! Og du kan elske andre selv om du ikke elsker deg! Det er godt å vite at andre kan se oss med kjærlige øyne når vi ikke klarer det selv, og at de kan ta vare på oss når vi bare er slemme mot oss selv. Og det er deilig å vite at vi kan klare å møte andre med kjærlighet, og gi dem varme, plass og omsorg, selv når vi føler oss skikkelig dritt. Det betyr imidlertid ikke at man skal slutte å jobbe for å behandle seg selv pent! Det blir nemlig mye enklere for andre å elske deg: å forplikte seg til deg og gi deg mye kjærlighet, om du unner deg selv det du trenger, og det du ønsker deg fra andre. Og det blir mye enklere for deg å elske andre: å virkelig akseptere, romme og anerkjenne dem, når du klarer å være grei mot deg og derfor har overskudd til å se og forstå dem! 

_____

Noen tenker at det er egoistisk å fokusere på å praktisere egenkjærlighet, eller at de ikke fortjener å ha det noe bedre. Husk i tilfelle at relasjonene våre vokser seg så mye sterkere, og kjærligheten blir så mye større, når man starter med å være kjærlig i møte med seg selv. De som er tilknyttet deg og berøres av deg vil virkelig nyte godt av at du tar vare #tavare #grei #raus #kjærlig #nær #generøs #vennskap #parforhold #samliv #relasjoner #egenkjærlighet #selvomsorg

Pia von Hirsch