Rutinebrudd

Fy faen så jævlig digg det er å ha avbrekk fra hverdagen! Jeg føler meg ekstra nærværende og tilstede i øyeblikkene 🌿 Uansett hva hverdagen måtte innebære, så består den jo av rutiner for de aller fleste, og avbrekk fra det vante blir derfor et rutinebrudd. Det viser seg at slike rutinebrudd i seg selv gjør oss mer oppmerksomme på det som skjer her og nå. Det kan altså brukes som et triks, om man ønsker mer tilstedeværelse i livet sitt. 

_____

Når omstendighetene og omgivelsene endres, følger vi altså plutselig mer med. Vi observerer nøyere, lytter dypere, lukter oftere, smaker lengre, og føler mer med alle tentaklene. Opplevelser som i sine reneste bestanddeler er akkurat som de pleier, blir verdifulle på en ny måte - fordi vi får dem med oss. Jeg ser for meg at det er litt som å få på seg nye briller etter å ha gått rundt med utdaterte glass en lang stund. Og jeg vet ikke med deg, men jeg er altså midt oppi et av disse bruddene. Glassene mine er klinkende klare her jeg sitter. 

_____

Om du nyter rutinene dine som de er, så får du fortsette med det i fred, men om du syns du trenger endring og mangler et avbrekk, kan du forsøke å lure noen rutinebrudd inn i hverdagen likevel - kan anbefales! Kanskje sitte på en annen side av bordet, ta et kveldsbad etter jobb, en regndusj i skogen, en frokost på et tak, droppe sofaen til fordel for gulvteppet eller noe annet du syns er annerledes. Deilig å se klart! Du fortjener det 😉 #nærvær #rutine #hverdag #oppmerksomhet #bevissthet #mindfulness #stress #tilstedeværelse

public.jpeg
Pia von Hirsch