Skjermavhengig og kronisk overveldet?

public.jpeg

Jeg blir rusa av å få se en sånn himmel hver eneste dag! Alltid ny. Alltid utenomjordisk vakker. Fangende, men naturlig og veldig fredelig. 

_____

Er det sånn at du raskt kjeder deg og scroller løs? Da er det mulig hjernen din er overopphetet og avhengig av nyhet. Vi lever i et samfunn preget av overflod, stimuluseksplosjon - det er lite tid og mye av alt. Sensasjoner som aldri stopper. Informasjonskanaler i alle ender. Underholdning til enhver tid. Flere av oss får jevnlig stimulusoverdose. Og heller enn å få diagnoser og medisiner, burde nok mange av oss få resept på litt skjerming. Litt stillhet. Litt stillstand. Og litt natur. Det er lurt å følge med på om du er, eller snart blir, kronisk overveldet. I vår verden bør vi beskytte sinnet mot alt det unyttige, stressende materialet som hamrer på netthinne og trommehinne til alle døgnets tider.

_____

Jeg elsker å koble helt ut av hastesamfunnet, og inn i naturen. Nå på en hytte uten elektrisitet hvor vi følger det naturlige lyset. Hvor sansene strykes av vind og vær, og lite annet. Hvor stillheten er altoppslukende. Hvor øynene ser krokete grener, klumpete steiner og glefsende hav. Hvor man blir passelig sulten og passelig trøtt. Hvor det er fristende å vandre i vei uten mål. Hvor luften lukter salt og blomst og granbar. Og hvor barna oser ro og sover godt. 

_____

Jeg er så dypt takknemlig for å ha tilgang på en hytte som minner om et telt. Hvor naturen er destinasjonen, ikke det menneskeformede byggverket. Hvis du er en klassisk urban baby uten tilgang på natur anbefaler jeg deg å kaste deg på teltbølgen. Trender er kanskje litt irri, men denne er så sinnsykt sunn. Det er en grunn til at mengdene blir bitt av basillen. Det moderne mennesket har begynt å mangle i dypet. Mange lengter tilbake. Vi trenger naturen så inderlig #nofilter #ro #fred #balanse #natur #overflod #stimuli #hjernehvile #mentaltimeout #skjerming #hvile #stillhet

Pia von Hirsch