Tilknytning og oppmerksomhet

Dykker inn i denne lille prinsens univers! Liker at oppmerksomhet er noe av det fineste, morsomste og viktigste jeg kan dele med barna mine.

public.jpeg

Delt oppmerksomhet er kvalitetstid. Man trenger ikke kjøpe fancy ting eller investere i dyre opplevelser, så lenge man klarer å spa frem tålmodighet til å utforske verden med dem, på deres nivå. Er godt å huske på at utrolig mye positivt og utviklende samvær mellom voksne og barn handler om å være sammen om å oppdage livet. Det handler om å dele intensjon. Utveksle blikk, smil og fortsette i fellesskap.

_____

Det å ta seg god tid til å være tilstede med dem, og fokusere på det samme som dem, bringer oss nærmere og styrker tilknytningen. Det er i tillegg essensielt for barns vekst. Sosial, emosjonell og språklig utvikling stimuleres f. eks i stor grad av delt oppmerksomhet.

_____

Da er det med andre ord verdt den anstrengelsen det krever av meg å legge vekk mye av det jeg selv syns er gøy og interessant, f. eks på mobilen. Det kan være vanskelig for er så uendelig mye underholdning tilgjengelig hele tida. Men jeg opplever virkelig at dagene blir mer spennende, lekne og meningsfulle når jeg klarer å være mye bevisst tilstede i nåtid, og sammen med dem! Kjærligheten vokser #sharingiscaring #jointattention #dele #nærvær #sammen #utvikling #foreldre #barn #oppdragelse #tilknytning #oppmerksomhet

Pia von Hirsch