A day without laughter is a day wasted

Latter oppløser negative emosjoner som sinne, frykt og tristhet. Latter hjelper deg til å ta avstand fra situasjoner du befinner deg i, og vurdere dem på mer realistiske måter. Latter reduserer fordommer, tvil og kritikk, og ufarliggjør ellers konfliktfylte interaksjoner. Latter åpner opp og slipper inn.

Latter reduserer stress og muskelspenning, og etterlater kroppen avslappet i opptil 45 minutter i etterkant. Latter minsker risiko for sykdom ettersom det reduserer mengden stresshormoner og øker mengden immunceller. Latter øker utløsningen av endorfiner, bidrar til en generell følelse av velvære, og smertelindring. Latter beskytter hjertet ved å bedre blodårenes funksjon og ved å øke blodgjennomstrømningen i kroppen din. Latter er lik glede. Glede er lik god helse.

Det er nyttig å ta verden på alvor til tider, men å bære verdens problemer på skuldrene er ikke nødvendigvis noen bragd, i det lange løp er det heller urealistisk, uproduktivt og usunt. Til tider er det bedre å innse hvor mye man ikke kan kontrollere, og avdekke det absurde og ironiske ved livets tilfeldigheter. Det er også en fordel å ikke ta seg selv for seriøst, og å kunne le av seg selv, helst sammen med andre. Å lære seg å leve er kanskje å lære seg å holde fast på latteren.

Tips: omgås leende mennesker, dyr og barn. Barn er eksperter på å ha det gøy, leke, og se livets lyse sider. La dem modellere, og herm for alt det er verdt. La dem være dine idealer!

Alt er best når det deles. Å dele fine øyeblikk. Å dele smil. Å dele latter. Latter øker ikke bare helsen, men intimitet og nærhet til de menneskene du er glad i. Å enes om at noe er verdt å le av, er verdt en ekstra oppmerksomhet, er verdt en ekstra tanke. Å se det i andres øyne. #denfølelsen.

Jeg liker deg kanskje aller best når du ler